Brukervilkår

Som innlogget bruker får du en personlig tilpasning av tjenesten. Det betyr at det vil være mulig for oss å foreslå innhold vi tror passer deg, basert på din bruk. Du kan for eksempel lagre og enkelt finne tilbake til innhold du liker og fortsette der du slapp på alle enhetene du er innlogget på.

Denne avtalen er mellom NRK (organisasjonsnummer: 976 390 512) og deg som har laget en brukerprofil hos NRK. NRK er ansvarlig for behandlingen av alle opplysninger du gir oss som innlogget bruker.

Du kan når som helst kontakte NRK via post (postboks 8500 Majorstuen, 0340 Oslo) eller e-post (<info@nrk.no>) angående brukerprofilen din.

Det er helt valgfritt og gratis å lage en brukerprofil hos NRK.

Aldersgrense

Du må være 13 år eller eldre for å opprette en brukerprofil.

Hvis du vil begrense tilgangen til programmer med aldersgrense kan det aktiveres gjennom NRKs alderskontroll. Les mer om alderskontroll her: https://tv.nrk.no/hjelp/1.7951425

Dine rettigheter

NRK deler ikke personopplysninger med tredjeparter, bortsett fra ved utleveringspålegg eller i avtalt forskningssamarbeid. NRK har sikker lagring av personopplysninger du gir oss, og det er begrenset tilgang til dem.

Du har rett til innsyn i opplysningene vi registrerer om deg. Du kan når som helst endre dine registrerte personopplysninger.

NRK lagrer dine personopplysninger så lenge du har en brukerprofil. Hvis du sletter brukerprofilen din, sletter vi dine personopplysninger og anonymiserer dine bruksdata.

Dersom du ikke logger deg inn på 12 måneder, vil NRK aktivt anonymisere bruken din og slette opplysningene dine. Du får en e-post i forkant med informasjon om at brukerprofilen din slettes.

Dersom du har opplevd noe du mener er et brudd på personvernregelverket, ber vi om at avvik varsles til <personvern@nrk.no>. Du kan også klage til Datatilsynet.

Formål og samtykke

For å kunne tilby deg en personlig tilpasset tjeneste registrerer NRK hvordan, når og hvor ofte du bruker innholdet vårt. Dette er for å kunne foreslå annet innhold vi tror vil være relevant for deg.

Behandling av personopplysninger

NRK samler og behandler anonymisert, statistisk informasjon om ditt og andres bruksmønster for å gi anbefalinger til andre brukere.

Når du oppretter en brukerprofil hos NRK godtar du at NRK lagrer ditt fornavn, din e-postadresse og dine bruksdata. På din profilside kan du i tillegg frivillig oppgi fødselsår, postnummer og kjønn. På bakgrunn av oppgitte opplysninger, er det mulig for oss å sikre at vi treffer godt med innholdet vårt i alle målgrupper. Du kan når som helst fjerne disse valgfrie opplysningene.

Bruk av din e-postadresse

Du vil motta e-post fra NRK når du registrer deg, dersom brukervilkårene endres, om du har glemt passordet ditt, når brukerprofilen din er på vei til å bli slettet eller til annen tjenestespesifikk informasjon.

Nyhetsbrev

Om du har krysset av for å motta nyhetsbrev, samtykker du til at NRK sender redaksjonelt innhold til din e-postaddresse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke fra profilsiden ved å endre innstillingene for nyhetsbrev.

NRK bruker et system fra underleverandøren Mailchimp til å sende ut nyhetsbrevet. Mailchimp får en kopi av e-postadressen din og samler inn statistikk om hvordan du bruker nyhetsbrevet. De deler også informasjon med andre for at de skal bedre kunne tilpasse og målrette sine reklamekampanjer. Du vil ikke motta e-post fra andre enn NRK dersom du melder deg på dette nyhetsbrevet.